Greek Version » Πρόγραμμα Σπουδών » Οδηγίες συγγραφής εργασιών » Διπλωματικές

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ

«ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ: ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ»

ΤΜΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣΗ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ -ΕΚΠΑ

 

Οι μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες εκπονούνται παράλληλα με την παρακολούθηση του Kolloquim κατά το εαρινό εξάμηνο κάθε ακαδημαϊκού έτους.  Προϋπόθεση για την εκπόνηση της διπλωματικής είναι η επιτυχής ολοκλήρωση τουλάχιστον 8 μαθημάτων έως το τέλος του 3ου εξαμήνου φοίτησης ή 9 μαθημάτων έως το τέλος του 5ου εξαμήνου φοίτησης.

 

Οι μεταπτυχιακές διπλωματικές παραδίδονται στην εξεταστική του εαρινού εξαμήνου και το αργότερο έως τις 30.10 εκάστου έτους.

 

Έκταση εργασίας

50 έως 100 σελίδες ή 15.000 έως 35.000 λέξεις. Η έκταση της εκάστοτε εργασίας ορίζεται σε συνεργασία με τον επόπτη καθηγητή, αλλά θα πρέπει να βρίσκεται εντός των ανωτέρω ορίων. Στα όρια αυτά συμπεριλαμβάνονται οι υποσημειώσεις, αλλά εξαιρούνται η βιβλιογραφία και τα τυχόν παραρτήματα (π.χ. σώματα δεδομένων, κείμενα, εικονογράφηση κ.ά.).

Σελίδα Τίτλου

Στη σελίδα αυτή πρέπει να φαίνονται οπωσδήποτε

  • Πλήρης τίτλος της διπλωματικής εργασίας
  • Το όνομα, πατρώνυμο και επίθετο του φοιτητή (-τριας) που έγραψε τη διπλωματική
  • Το ονοματεπώνυμο και η ιδιότητα του επιβλέποντα καθηγητή (π.χ. Αναπληρωτής Καθηγητής)
  • Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, Κατεύθυνση, το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο στο οποίο εκπονήθηκε η διπλωματική εργασία
  • Το έτος συγγραφής της διπλωματικής

Πίνακας Περιεχομένων Κατάλογος Πινάκων/Εικόνων/ Σχημάτων κτλ.

Μπαίνουν με αυτή τη σειρά (πρώτα ο πίνακας περιεχομένων και κατόπιν ο κατάλογος) αμέσως μετά την σελίδα τίτλου

Κείμενο

Αποτελείται από

  • Εισαγωγή
  • Κυρίως κείμενο χωρισμένο σε αριθμημένα κεφάλαια και ενδεχομένως και σε υποκεφάλαια, (π.χ. 1, 1.1, 1.2. ή και 1.1.1, 1.1.2 κτλ.)
  • Επίλογο/ Συμπεράσματα
  • Βιβλιογραφία

Μορφοποίηση κειμένου

  • Σελίδα Α4
  • Γραμματοσειρά: Times New Roman, 12
  • Γλώσσα: Γερμανική
  • Περιθώρια: 2,5cm margins σε όλες τις πλευρές
  • Διάστημα γραμμών: 1,5
  • Αρίθμηση σελίδων: συνεχής, από την πρώτη σελίδα μετά από αυτή του τίτλου μέχρι το τέλος.

Παραπομπές στις πηγές

Στην κατεύθυνση ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ: Οι παραπομπές εμφανίζονται ως υποσημειώσεις, τίθενται δίπλα σε κάθε παράθεμα ή γενικά σε κάθε σημείο του κειμένου που απαιτεί τεκμηρίωση ή διευκρίνιση και εμφανίζονται στο τέλος κάθε σελίδας με συνεχή αρίθμηση ανά κεφάλαιο στο υποσέλιδο (ως Fußnoten)- Times New Roman Greek 10 - διάστημα γραμμών 1.

Στη κατεύθυνση ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑΣ/ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ: οι παραπομπές εμφανίζονται ως περιληπτική αναφορά σε επώνυμο συγγραφέα, έτος έκδοσης και τις σελίδες του παραθέματος (αν είναι απαραίτητο) εντός του τρέχοντος κειμένου.

Παραρτήματα

Τα όποια παραρτήματα υπάρχουν (κείμενα, δείγματα ερωτηματολογίων, εικόνες) μπαίνουν στο τέλος του κειμένου

Βιβλιογραφία

Μετά τα παραρτήματα ακολουθεί η βιβλιογραφία. Στην βιβλιογραφία προηγείται η ξενόγλωσση από την ελληνόγλωσση σε κάθε γράμμα- έργα των ίδιων συγγραφέων αναγράφονται με χρονολογική σειρά (πρώτα τα παλαιότερα, αν είναι του ίδιου έτους με α, β, γ κ.λπ.)

Σε κάθε περίπτωση σημαντικό είναι ο/η συγγραφέας της εργασίας να ακολουθεί απαρέγκλιτα ένα και το αυτό πρότυπο, ειδικά ως προς τις παραπομπές και τις βιβλιογραφικές καταχωρίσεις.

Παράθεση πρωτότυπου κειμένου/ χρήση δευτερογενών πηγών

Σε άμεση χρήση αποσπασμάτων από άλλες πηγές βάζουμε την πρόταση σε εισαγωγικά και την πηγή στο τέλος της παράθεσης. Αλλά και σε αποσπάσματα που παραφράσαμε οφείλουμε να αναφέρουμε την πηγή προέλευσης. Η κάθε μορφή αντιγραφής χωρίς αναφορά στην πηγή προέλευσης απαγορεύεται...

Υποβολή της διπλωματικής εργασίας

Η διπλωματική εργασία υποβάλλεται σε 3 αντίγραφα (ένα για κάθε μέλος της τριμελούς επιτροπής εξέτασης), βιβλιοδετημένη ή κατόπιν συνεννόησης με τον επόπτη καθηγητή σε ηλεκτρονική μορφή (CD-ROM). Μετά την επιτυχή υποστήριξη και την ενσωμάτωση τυχόν διορθώσεων ο (η) υποψήφιος (-α) καταθέτει 1 βιβλιοδετημένο αντίγραφα καθώς και ένα αντίτυπο σε ηλεκτρονική μορφή (CD-ROM) στη γραμματεία του ΠΜΣ.